Whisky maken in Zoetermeer

 100,00 / per persoon
  • Duur
    4 uur
  • Aantal deelnemers
    4-6
  • Leeftijd
    Vanaf 18 jaar
  • Categorie
    Proeverijen
  • Gelegenheid
    Workshop
  • Locatie
    Op locatie aanbieder
  • In-/Outdoor
    Indoor
Een aanvraag is geheel vrijblijvend! 1 op 1 contact en zonder boekingskosten.
Zelf whisky maken? Tijdens de workshop Whisky Distilleren in Zoetermeer krijg je deze kans.

We beginnen je workshop met de ontvangst op onze distilleerderij. Hier staat een bijzondere whisky voor je klaar. Vervolgens duiken we in de geschiedenis van whisky. De oorsprong ligt in Schotland en Ierland, maar wat is whisky eigenlijk precies?

Daarna is het tijd om je te verdiepen in het proces van whisky maken. We doorlopen alle stappen, van graan tot glas. En we proeven een aantal whisky’s om te weten waar nou al die bijzondere smaken vandaan komen.

Deze theoretische kennis breng je vervolgens in de praktijk. Met jouw groep ga je aan de slag met de verschillende onderdelen: graan malen en natuurlijk stoken. Je maakt gezamenlijk de basis: nu nog new make spirit geheten. Hou goed in de gaten hoe je whisky smaakt, want te veel heads of tails en je whisky is ineens totaal anders.

Met de basis kun je vervolgens verder aan de slag. Door te blenden met hele rokerige of juist heel fruitige new make spirits krijgt jouw whisky precies het karakter dat je wilt. En whisky moet natuurlijk officieel in een eikenhouten vat. Kies je voor nieuw eikenhout of misschien wel een sherryinvloed? Met houtsnippers bootsen we de vatrijping na in de fles. Vervolgens neem je deze fles mee naar huis om verder te rijpen.

In het kort

  • Whisky
  • Proeverij

Wat is inbegrepen?

  • Welkomstcocktail
  • Borrelplank
  • Whiskyproeverij
  • Werksessie zelf stoken
  • Zelfgestookte fles whisky

Workshop locatie

Zoetermeer
Over Sebastiaan

Sebastiaan, de drijvende kracht achter de Gin & Whisky School, brengt zijn diepgaande kennis en passie voor het distilleren naar Loki, de modernste distilleerderij van Nederland. Met een jaarlijkse productie van meer dan 100.000 flessen — variërend van gin en vodka tot limoncello en andere verfijnde dranken — heeft Sebastiaan een wereldwijde klantenkring opgebouwd. Bij zijn Gin & Whisky School deelt Sebastiaan zijn expertise met enthousiastelingen die alles willen leren over de kunst van het distilleren, van de subtiele wetenschap achter elk aroma tot de technische vaardigheden die nodig zijn om een premium spirit te creëren. Sebastiaans benadering combineert traditionele technieken met innovatieve technologieën, waardoor cursisten niet alleen de rijke geschiedenis achter deze ambachten leren waarderen, maar ook hoe ze zelf deel kunnen uitmaken van deze levende traditie.

Recensies

Er zijn (nog) geen recensies voor deze workshop.

 100,00 / per persoon
  • Duur
    4 uur
  • Aantal deelnemers
    4-6
  • Leeftijd
    Vanaf 18 jaar
  • Categorie
    Proeverijen
  • Gelegenheid
    Workshop
  • Locatie
    Op locatie aanbieder
  • In-/Outdoor
    Indoor
Een aanvraag is geheel vrijblijvend! 1 op 1 contact en zonder boekingskosten.