Je herkent het vast wel: je wilt graag fijne messen in de keuken. Voor goede messen betaal je vaak een aardige prijs. Maar ze glijden overal doorheen, dus je hebt het er voor over. Na een tijdje merk je echter dat je meer druk moet zetten en op een gegeven moment zijn je messen bot. Je favoriete mes is opeens je favoriet niet meer.
Slijpen! denk je dan. Maar wat veel mensen niet weten, is dat messen vaak op een verkeerde manier worden geslepen, waardoor ze nooit meer hetzelfde mes zullen zijn en nog sneller bot raken.
Workshop Informatie
Onze workshop wordt gegeven in onze kookstudio door Daniel, onze vakkundige messenslijper uit Gemert. Neem deel aan deze boeiende sessie waar je de kunst leert van het veilig en correct slijpen van messen, scharen en gereedschappen. Daniel kan je alles uitleggen over hoe en waarom je moet slijpen, zodat je een leven lang plezier kunt beleven aan je favoriete mes.
In deze 2 uur durende workshop ontvang je een uitgebreide uitleg over slijptechnieken, onderhoudstips en benodigde slijpbenodigdheden. Neem 2-3 messen naar keuze mee om te oefenen met slijpen. De workshop biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers en kan eventueel ook op jouw locatie worden georganiseerd.
Over Daniel
Daniel is een ervaren veteraan die niet alleen uitblinkt in slijpen, maar ook een passie heeft voor het smeden van ijzer. Zijn wereldwijd gewilde kunstwerken getuigen van zijn vakmanschap. Door zijn passie voor ijzer en metalen heeft hij zich verdiept in de verschillende ijzersoorten en hoe deze reageren op verschillende situaties. Afhankelijk van het gebruiksdoel van je mes weet hij precies in welke hoek het geslepen moet worden. Dankzij zijn ervaring met smeden is hij bekend met de verschillende hardheden van metalen.
Doe mee aan onze workshop en leer hoe je je messen, scharen en gereedschappen weer vlijmscherp kunt maken, onder de deskundige begeleiding van Daniel.