Bier & Chocolade Tasting – een clash der titanen

 37,50 / per persoon
  • Duur
    2 uur
  • Aantal deelnemers
    10-35
  • Leeftijd
    18 t/m 85 jaar
  • Categorie
    Proeverijen
  • Gelegenheid
    Bedrijfsuitje
  • Locatie
    Op locatie klant
  • In-/Outdoor
    In- & Outdoor
Een aanvraag is geheel vrijblijvend! 1 op 1 contact en zonder boekingskosten.
Bier en chocolade vormen een perfecte combinatie!

Houd je van bier, maar ook van chocolade? Dan zal je in de zevende hemel zijn met deze proeverij! Mijn naam is Werner, een gepassioneerd bier- en chocoladeliefhebber en ik heb mij de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten. Ik breng je mijn passie voor heerlijke streekbieren en verrassende chocoladesmaken over via interessante verhalen doorspekt met humor.

In deze workshop werk ik met lokale streekbieren van minder bekende brouwerijen en toppralines van een artisanale chocolatier. Op de kaart staan vier krakers van bieren die de ultieme praline proberen te verleiden. Unieke pralines worden telkens gekoppeld aan een bijhorend bier. Een ‘clash der titanen’ tussen de bierliefhebber en chocoladefan in mezelf. De ene kiest voor vredevolle harmonie tussen praline en bier. De andere zoekt de duistere kant van het contrast tussen bier en chocolade op. Overwint de harmonie of het contrast? Deze proeverij workshop is leuk en lekker. Over één ding zijn we het eens: bier en chocolade zijn een geslaagd huwelijk.

Lokale ambachtelijke bieren
De lokale, ambachtelijke bieren bieden een harmonieuze smaak met de chocolade of gaan net voor een pittig contrast. Met leuke wist-je-datjes en sappige bierverhalen neem ik je mee in de rijke en boeiende geschiedenis van ons Belgisch bier. Waarom is België het bier en chocolade land? Is het toeval waarom er zoveel verwijzingen naar bier zijn in onze Nederlandse taal? Hoe proef, ruik en geniet je best van bier & chocolade?

Lokale topchocolatiers
De pralines zijn steeds van de hand van een lokale topchocolatier. Je ontdekt klassieke pralines tot meer verrassende combinaties met ongewone ingrediënten. Wat denk je van een wasabitruffel of een praline met apfelstrüdelvulling? De vormen en kleuren zijn daarbij een ware streling voor het oog.

In het kort

  • De leukste bier én chocolade proeverij

Wat is inbegrepen?

  • Degustatie glazen van 15 cl
  • 4 soorten bieren
  • 4 soorten pralines
  • Volledige set-up
  • Deskundige uitleg van een Zytholoog

Reiskosten

Voor workshops op locatie bij de klant wordt een standaard kilometervergoeding gerekend van € 0,23 p/km.

Over Werner

Hallo, mijn naam is Werner! Ik ben een passioneel liefhebber van zowel bier als chocolade. Met een naam als Callebaut, één van de grootste namen in Belgische chocolade, is het logisch dat ik al van kinds af aan een diepe voorliefde voor chocolade had. Dus volgde ik een opleiding tot chocolatier. De chocolademicrobe bleef kriebelen, maar nu wilde ik ook dat andere Belgische topproduct, bier, beter leren kennen. Ik volgde de opleiding Zythologie / Bierkenner en ontdekte hoe rijk onze Belgische biercultuur is. Een wereld ging voor me open en ik genoot met volle teugen. Ik sloot me aan bij verschillende bierproef verenigingen, verslond literatuur over bier en ontdek nog altijd ontzettend veel bieren. Ik kan niet wachten om jou ook meer te leren over bier & chocolade!

Recensies

Er zijn (nog) geen recensies voor deze workshop.

 37,50 / per persoon
  • Duur
    2 uur
  • Aantal deelnemers
    10-35
  • Leeftijd
    18 t/m 85 jaar
  • Categorie
    Proeverijen
  • Gelegenheid
    Bedrijfsuitje
  • Locatie
    Op locatie klant
  • In-/Outdoor
    In- & Outdoor
Een aanvraag is geheel vrijblijvend! 1 op 1 contact en zonder boekingskosten.