Houd je van bier, maar ook van chocolade? Dan zal je in de zevende hemel zijn met deze proeverij! Mijn naam is Werner, een gepassioneerd bier- en chocoladeliefhebber en ik heb mij de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten. Ik breng je mijn passie voor heerlijke streekbieren en verrassende chocoladesmaken over via interessante verhalen doorspekt met humor.
In deze workshop werk ik met lokale streekbieren van minder bekende brouwerijen en toppralines van een artisanale chocolatier. Op de kaart staan vier krakers van bieren die de ultieme praline proberen te verleiden. Unieke pralines worden telkens gekoppeld aan een bijhorend bier. Een ‘clash der titanen’ tussen de bierliefhebber en chocoladefan in mezelf. De ene kiest voor vredevolle harmonie tussen praline en bier. De andere zoekt de duistere kant van het contrast tussen bier en chocolade op. Overwint de harmonie of het contrast? Deze proeverij workshop is leuk en lekker. Over één ding zijn we het eens: bier en chocolade zijn een geslaagd huwelijk.
Lokale ambachtelijke bieren
De lokale, ambachtelijke bieren bieden een harmonieuze smaak met de chocolade of gaan net voor een pittig contrast. Met leuke wist-je-datjes en sappige bierverhalen neem ik je mee in de rijke en boeiende geschiedenis van ons Belgisch bier. Waarom is België het bier en chocolade land? Is het toeval waarom er zoveel verwijzingen naar bier zijn in onze Nederlandse taal? Hoe proef, ruik en geniet je best van bier & chocolade?
Lokale topchocolatiers
De pralines zijn steeds van de hand van een lokale topchocolatier. Je ontdekt klassieke pralines tot meer verrassende combinaties met ongewone ingrediënten. Wat denk je van een wasabitruffel of een praline met apfelstrüdelvulling? De vormen en kleuren zijn daarbij een ware streling voor het oog.