Van Cacaoboon tot Belgische Chocolade

40,00 / per persoon
  • Duur
    1 uur 30 min
  • Aantal deelnemers
    10-100
  • Leeftijd
    14 t/m 99 jaar
  • Categorie
    Proeverijen
  • Gelegenheid
    Bedrijfsuitje
  • Locatie
    Op locatie klant & aanbieder
  • In-/Outdoor
    Indoor
Leer alles over Belgische chocolade!

Waarom is België een chocoladeland? Waar komt cacao vandaan? Wat is het proces van cacaoboon tot chocolade? En wat maakt Belgische chocolade zo lekker?

Deze workshop is een ‘Compare Event’ waarbij de jullie diverse ‘origine chocolades’ van over de hele wereld met elkaar vergelijken en natuurlijk volop proeven. Jullie worden ondergedompeld in een chocolade bad boordevol informatie.

Wat is het verschil tussen origine chocolade en industriële chocolade? Hoe leer je chocolade degusteren? Foodpairing met chocolade. Hoe bewaar je best chocolade? De uitleg gebeurt op een informatieve en tegelijkertijd ludieke manier vol anekdotes zodat het verhaal licht verteerbaar is.

In het kort

  • Een leerzame en lekkere proeverij!

Wat is inbegrepen?

  • Diverse soorten heerlijke chocolade

Zelf voor zorgen

  • Positieve stemming

Workshop locatie

Noduwez

Reiskosten

Voor workshops op locatie bij de klant wordt een standaard kilometervergoeding gerekend van € 0,19 p/km.

Over Werner

Hallo, mijn naam is Werner! Ik ben een passioneel liefhebber van zowel bier als chocolade. Met een naam als Callebaut, één van de grootste namen in Belgische chocolade, is het logisch dat ik al van kinds af aan een diepe voorliefde voor chocolade had. Dus volgde ik een opleiding tot chocolatier. De chocolademicrobe bleef kriebelen, maar nu wilde ik ook dat andere Belgische topproduct, bier, beter leren kennen. Ik volgde de opleiding Zythologie / Bierkenner en ontdekte hoe rijk onze Belgische biercultuur is. Een wereld ging voor me open en ik genoot met volle teugen. Ik sloot me aan bij verschillende bierproef verenigingen, verslond literatuur over bier en ontdek nog altijd ontzettend veel bieren. Ik kan niet wachten om jou ook meer te leren over bier & chocolade!

Recensies

Er zijn (nog) geen recensies voor deze workshop.

40,00 / per persoon
  • Duur
    1 uur 30 min
  • Aantal deelnemers
    10-100
  • Leeftijd
    14 t/m 99 jaar
  • Categorie
    Proeverijen
  • Gelegenheid
    Bedrijfsuitje
  • Locatie
    Op locatie klant & aanbieder
  • In-/Outdoor
    Indoor